sTrawBerrY sHortCake TaLes

Thursday, October 25, 2007

bLueBerrY in action!

suke buat kepala cam gitu


ntah ape la yg kelakar sangat


sampai terduduk dibuatnye


free show! gune chopsticks
kawan kat belakang tu tengok je x berani nak join sekali


sTrawBerrY interframe!
jgn marah ha . . .

p/s: dua ari lepas menang lagi contest kat x-fresh.fm! sayang, mane hadiah yg ari tu? ni dah masuk kali ke-3 menang, bayang hadiah pun x nampak! lemauuuuuu . . .


Labels:

baked by sTrAwBeRrY sHorTcAkE at 3:17 PM 11 berrys

Wednesday, October 24, 2007

TeNTaNG RaYE

selamat hari raya aidilfitri
raye pertama di alor setar. lepas sembahyang raye, salam mintak ampun dan maaf kat sume org. pastu kumpul duit raye. collection x begitu memberangsangkan sebab x kluar beraye pun. musim hujan kat sini. asal petang je hujan, asal hujan je mesti petang. cam no!

x leh dok diam

raye ke-2 pun dok umah gak. tapi sbb dah bosan tahap gaban dok saja, kita org gi ronda bandar alor setar. ooo lupe lak, jumpe kawan HUCKLEBERRY kat KFC. kire beraye di situ la.

cak! makan mcm nak tido daa

sibuk nak terjun kolam

raye kat country heights

raye ke-3 gi country heights. ade reunion/gathering sekolah HUCKLEBERRY. abihkan mase melawat kawasan dari kol 3pm sampai kol 6pm. nasib ade gathering ni kalau x, memang mamabosan raye tahun ni!

sedap ke chopsticks tu?


ngantuk dah, time to sleep

raye ke-4 mase tuk balik ke umah sendiri. syiok tau nak balik rumah ku syurga ku. nasib la masih boleh sabar lagi, kalau x sebelum subuh dah ku pecut balik. sbb hormat kat pak ngan mak mertua la kan kene la tunggu matahari terbit dulu. kalau dia org tau ni, abih digulai kawahnye menantu yg sorang ni!

baked by sTrAwBeRrY sHorTcAkE at 3:55 PM 2 berrys

Thursday, October 11, 2007

gOOd bYe . . .

semalam s/u dean called. berikut adalah butir2 bicara perbualan kami:
s/u : nape kol x angkat?
s/berry : angkat! tapi x dengar suara tu yg letak tu
s/u : ooo. hah ni nak akak post via PAR ke nak dtg ambik sendiri?
s/berry : ape bendenye tu kak?
s/u : la x kan x tau . . . x ingat ke?
s/berry : memang la x tau, akak x bagi tau! ingat pasal ape ni?
s/u : surat dr pendaftar! dah ingat dah?
s/berry : pasal ape yerk? x pe la, sekarang jugak saya dtg!

nak tau ape ke bendenye? taa daaa . . . .
surat yg ku tunggu2
yeehaa! i've got it . . . akhirnye akan ku tinggalkan . . .
lab yg menyimpan byk cerita ni

bilik sejuk beku ni

sedih gak sebenarnye nak tinggalkan sume ni. hampir 2 thn gak terperuk kat sini. best dok sensorang ni.tapi ye la kengkadang tu bosan gak. nasib la ade sorang lab asist. tu rajin jenguk tanye khabar org kat sini. thanks bro, lepas ni susah la kite nak sembang pjg2 lagi. dia ni kire penyelamat keadaan la. x pe nanti ade kesempatan kite jumpe lagi. semoga success! pasti STRAWBERRY akan merindui sume tu. may be i'll getting busy @ that new centre. ya, i'll be in RMC (Pusat Pengurusan Penyelidikan) soon. start on 1st NOV . . . so after 1 week cuti raye, cume ade lebih kurang 10 hari je nak setel sume bende kat sini. 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 and . . . start counting now!

name kat pintu

lepas ni name sape la k yg kene tampal kat pintu tu ye . . . semalam gi jumpe staff akademik, sume dok mengeluh! sape nak take over my job? memang diorg tengah kurang k/tgn sekarang ni. ops, lupe nak kredit to CIK WAN. bos yg telah ditukar ke fakulti lain. thanks utk sume ruang n peluang yg dpt dipelajari mase kite kerja same2 dulu. sekarang tinggal la staff yg ade ngan bos baru. ok gak EN HAIRI tu. korang mesti leh jadi team yg ummph! don't worry . . .
my feeling right now . . . SUKE sbb dpt keje baru yg lebih baik prospeknye, of coz gaji lagi up, tinggalkan lab yg buat aku x leh ambik cuti selagi student x cuti, say bubbye pd org2 yg telah mengharu birukan keje aku . . . ape lagi ye . . .
SEDIH sbb x de lagi bilik utk aku dok sorang, suasana yg sepi dan tenang (kekadang je la), tinggalkan kengkawan yg byk membantu dan memberi sokongan . . . huhuhuhu
esok akan mule bercuti pjg sempena raye. so raye kali ni nak raye puas puas sebelum masuk keje kat tempat baru. doakan keSUCCESSan STRAWBERRY di sana ye ;) pd kengkawan opis, i just want to say SORRY n BUBBYE . . .


Labels: ,

baked by sTrAwBeRrY sHorTcAkE at 8:19 AM 5 berrys

Monday, October 8, 2007

NaK RaYE DaH kE . . .

eee . . . dah nak raye dah! kalau kite dlm bulan posa je leh x . . . raye lambat lagi? cepatnye ramadhan nak melabuhkan tirainye . . . sedih tau! khamis ni ari terakhir keje sebelum cuti raye. jumaat bertolak balik ke KODAH cek! jgn jammed mcm taun2 lepas dah la . . . tapi best gak tengok suasana cenggitu. muke sume toye je, mcm nak telan sume kete yg ade kat jln tu ;) nasib baik posa ye tak . . . heheheh





jadi sempena kedatangan syawal yg x brape ari lagi nak lahir ni kan BERRY n co. ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI dan MAAF ZAHIR BATIN. semoga lebaran taun ni bawa seribu nikmat dan rahmat kepada sume. pd yg nak berjalan jauh mcm kita org ni berhati-hati di jln raya ye, ingat lah org yg tersayang! cewahhh . . .



p/s: kalau jln kaki sambil sorang kete tolak cam ni agak2 cepat x sampai? ye la kan kalau naik kete x boleh memotong di lorong kecemasan! silap2 kene sain surat cinta dr pak polisi ya!

Labels: ,

baked by sTrAwBeRrY sHorTcAkE at 11:52 AM 3 berrys

Wednesday, October 3, 2007

kISaH X dan Y


nampak itu logo? ya betul! X-Fresh.fm . . . semalam lepas siap masak tuk hidangan berbuka puasa HUCKLEBERRY ajak gi bawak BLUEBERRY gi jenjalan ronda2 PUTRAJAYA. ye la, nak menunggu melangok waktu berbuka lambat laie! so, demi memenuhi minat dan kehendak si BLUEBERRY merayau makan angin maka ikutkan aje la.


dlm kete dengar radio apalagi kalau bukan X-Fresh.fm . . . ekekekeke ni sume gara2 HUCKLEBERRY la ni. sejak dpt jejak skuad erra.fm beberape bulan yg lalu, minat tuk terus mengejar skuad memane radio x pernah padam. hahah . . . x lame lepas tu HUCKLEBERRY dpt jumpe ngan street surfer dari X-Fresh.fm plak. korang rasa beberape kerat manusia dlm malaysia ni yg dengar radio X-Fresh.fm ni? ntah rasenye x ramai kot, buktinye mase tu cume ade BERRY's n co. je! agaknye sbb ujan mase tu n tempat yg jadi lokasi utk diserbu tu agak kureng diketahui ramai kot. maka x de la mcm skuad erra.fm avanza tu gamaknye. dpt la cd IKON, baucer dr fastfix, biskut, majalah, baucer winter time n . . . ape lagik yerk? x ingat la!


sejak menang tu HUCKLEBERRY jadi obses tuk terus memburu radio2 dijalanan. tu pun kalau kebetulan sempat kejar je la ;) 2 minggu yg lalu HUCKLEBERRY menang jawab soalan kat X-Fresh.fm. peraduan tu antara wanita X n lelaki Y. jawab 3 soalan bergilir2. sape dpt jawab betul akan dpt hadiah misteri. mungkin dah rezeki kot, HUCKLEBERRY won that contest! mase ni STRAWBERRY x de, sbb sibuk masak tuk berbuka. BLUEBERRY je yg mengekor, sampai tetido dlm kete.



tu cerita beberapa bulan n minggu yg lalu. hi baru nak sambung perenggan pertama kisah entry kite ari ni. kISaH X dan Y . . . ni kes same la ni. mase dok asyik melilau kiri kanan, sambil dengar radio . . . djay radio tu bagi tau hubungi sekarang tuk menyertai contest X dan Y. ape lagi HUCKLEBERRY pun tekan la nombor yg memang ade dlm memory phone tu. yes, panggilan bersambung, tapi dia nak kan pemanggil wanita sbg X. terus phone bertukar tgn. nampaknye STRAWBERRY la yg kene jawab.

soalan pertama n ke2 betul, soalan ke3 kantoi. si Y, kalau x salah name dia HAYAT kot. dia jawab betul tuk soalan ke2 n ke3. so kira 2 - 2 la kan. maka tuk cari pemenang, kene jawab soalan pemutus seri. soalannye, "tahun ni berape Hijrah?" alamak mane nak ingat, lagi2 kene terjah mcm tu. agak2 siape yg dpt menjawabnye? ade sesape ingin meneka? jawapan betul akan memenangi penginapan seumur hidup di rumah anda sendiri!

tak pe lah biar STRAWBERRY bagi tau. sebenarnye kan . . . sebenarnye kan . . . x menang pun CD tu sbb . . . ya betul! i won! i won! i won! so CD tu si HAYAT yg dpt n for me x tau dpt ape sbb misteri katenye. they will post later. k la tunggu je la. lagi pun hadiah HUCKLEBERRY pun x dpt lagi. so nantikan kedatangan hadiah misteri berganda di blog ini . . .

anyway, thanks X-fresh.fm! glamour kejap suara masuk radio :"> betul ke pernyataan tu? kepada Y selagi HAYAT dikandung badan, ingat la tahun Hijrah! don't be mad . . . nanti batal posa :))


p/s: sayang, lepas ni radio mane lak kite nak terjah?


Labels:

baked by sTrAwBeRrY sHorTcAkE at 9:13 AM 5 berrys

Tuesday, October 2, 2007

ku SanGKakaN aIR HuJaN

ini kisah semalam. hujan turun dari awal pagi sebelum subuh rasenye. kalau x salah ingatan la. apelagi syok la menarik selimut lepas sahur dan solat subuh . . . sementara menunggu waktu yg afdal gi opis ;) BLUEBERRY pun ikut bangun sahur pagi tu . . . bukan makan pun! sbb still ngantuk n sejuk, BLUEBERRY terus masuk tido semula.

sampai waktu utk gi opis. kene antar HUCKLEBERRY gi opis . . . hujan kan terpaksa la. kalau naik moto mcm selalu kuyup lak tak pasal2. BLUEBERRY x bangun lagi. disbbkan ummi x dpt jaga BLUEBERRY, ari tu nenek la kene jaga. sorry yek, x dpt cuti la nek!
kat lab mcm biase hujan ke panas ke tetap sejuk beku. kat luar hujan tetap mencurah curah. rutin harian berjln lancar seperti hari2 yg lalu . . . petang tu ade la student ni dok mengetuk bilik sejuk beku ku itu. dia kate siling lab bocor. biar betul biar betul betul! serasenye baru lagi siling tu dibetulkan, tak kan la bocor lagi. gamaknye kene roboh je la bangunan usang ni. gila kentang! punye la laju air turun mencurah2 dari siling tu. Abih la komputer lab tu, kang ade lak yg kene kejutan letrik lak. tak pasal kene menjawab nanti.
perkara pertama kene selamatkan komputer. mak ai susahnye, dah la berat! nasib la ade student yg sudi menghulurkan salam kemaafan bantuan. langkah keselamatan cari bakul sampah utk tadah air yg mencurah2 itu. pastu gi lak cari pakcik yg urus masalah bangunan, dah tepon tekan2 x dpt ku gagahi jua menuruni anak2 tangga gi terjah opis dia. la patut pun tepon x angkat, rupenye x de dlm opis pun. masak la . . .
nasib ade no h/phone, kalau sampai sudah x dpt dihubungi. thanks kak finas! anda penyelamat. pakcik tu sampai je dia tanye, "mcm mane boleh bocor mane ade hujan?" . biar betul pakcik ni, dia x sedar ke tak nampak ke mamai? ntah la aku yg salah kot, x tau tu air hujan ke air embun. memang la mase kejadian hujan dah reda, tapi kan dari awal pagi sampai ke tengahari hujan lebat. agaknye bumbung tu dah tak tertampung berat air kot, tu sebab dia curah kat lab aku :) logik tak?
malas aku nak pikirkan utk dia, baik aku gi cari mop, lap lantai yg basah lencun tu. nanti kang ade lak yg tersungkur tergelincir. aku gak yg kene jawab. balik semula ke lab, aku dipahamkan air tu bukannye air hujan. rupenye ade kerja2 pembersihan aircond kat tingkat atas lab tu ha. dia org x tau pun yg saluran air tu bocor. aku la yg menerima padahnye. ingatkan aku kene jadi tukang cuci ari tu, nasib la abg2 yg buat hal aircond tu kate, "tak pe biar kita org yg buat". lagi satu info yg aku rase nak menjerit bila tau . . . air tu ade ASID! tapi nasib la bukan jenis yg boleh mengakis . . . cume merengsa/gatal sikit je bile kene.

huhuhuhu . . . dah la aku basah dek kene curahan air tu, sbb nak selamatkan harta kerajaan. mati aku kene gatal kulit lak! mujur gak la kulit ku itu bukan jenis yg sensitif, kalau tak mau ku saman itu abg! nasib ko la labu, dah la dok lab sensorang, ape jadi pun x de org kisah . . . kesian . . . dugaan . . . cobaan . . .

Labels:

baked by sTrAwBeRrY sHorTcAkE at 2:51 PM 0 berrys