sTrawBerrY sHortCake TaLes

Thursday, September 27, 2007

Eee . . . bOsaN TaHAp GaBAn!

ari ni STRAWBERRY nak tukar ganti diri guna AKU. ni kire musim panas bakal melanda kot. boleh gitu? keje aku tengah melambak lambak. ni bukan kes aku dok menangguh keje tau. ni pasal org kat depan tu la asyik tukar prosedur sesuka ati je. aku rase baru je tahun lepas tukar borang penilaian baru, ni dah nak ujung semester baru cakap kene pakai borang lain.

abih tu mana yg dah buat penilaian tu nak campak mane, tak kan nak buang kot? x paham betul la diorg ni. dah satu hal lak nak tunggu borang baru tu siap cetak. ntah bila la boleh dpt, student dah nak berambus dah. dalam bahasa sopannya cuti final semester ye tuan puan. bile lambat kluar laporan mule la memekak kat telinga aku . . . apesal tak siap lagi? bile nak siap? bla bla bla . . . eeee mamaBOSAN tau!

dah la bos aku tu hangin x hengat! aku . . . jgn cakap la, silap sikit je tunggu la perang dingin akan aku lancarkan. jgn sesape cube cari pasal time tu. aku dah malas nak tunggu. ape yg ade aku terus je proceed, betul ke salah ke pepandai la korang sbg bos besar menjawab la org yg kat depan tu. aku hanya yg menurut perintah dan yg kene perintah. aku tau aku x SALAH ok!

tu belum kes cuti tanpa rekod aku kene beku! otak aku pun dah sejuk beku dok kat lab ni sensorang. masa meeting pengurusan bukan main lagi, 'jgn risau kalau awak bercuti, kami akan cari pengganti kerja awak kat lab'. sampai sekarang hampeh! mulut manis sbb kene ikut prosedur ISO. plastik semua tu! aku gak yg jadi hamba tebusan bile ade kerja x beres . . . bile success kredit nama aku pun tarak!

tengok la lepas ni kalau pointer penilaian prestasi aku teruk, tak nak aku sign de. bos panggil, tau la aku menjawab A sampai Z nape aku tak setuju ngan markah aku tu. cube lah!

Labels:

baked by sTrAwBeRrY sHorTcAkE at 11:13 AM 5 berrys

Wednesday, September 26, 2007

aLamaK! TerBaBAs la PuLak

semalam HUCKLEBERRY belanja makan kat The Manhattan FISH MARKET. nice dishes n environment. kitaorg mkn GARLIC BUTTER MUSSLE, MANHATTAN SEAFOOD PLATTER n SWEET ALABAMA SMOOTHIE. dlm platter tu ade udang, garlic rice, sotong, mushroom, fish n chip.

fish utk BLUEBERRY, prawn for STRAWBERRY (sbb HUCKLEBERRY x suke mkn udang), mussle tu HUCKLEBERRY yg punya. sotong, mushroom, chip n rice mcm biasa dikongsi bersama ;)

balik umah dah kul 8.00pm. sampai je tengok umah x de orang. actually kitaorg still tinggal ngan mak bapak. call tanye, rupenye diorg kluar shopping. ala nak ikut! ;-( nasib ade kunci, kalau x menung la kitaorg dok menunggu diorg balik. first thing kene mandikan si BLUEBERRY. badan dia dah belengas ngan peluh. mcm baru lepas mandi. ape taknye, sementara tunggu waktu berbuka BLUEBERRY berlari situ sana sini x reti penat. jenuh la HUCKLEBERRY dok mengejar dia, takut jatuh. BLUEBERRY ni memang lasak x hengat. wei letih tau jaga budak sorang ni.

selesai uruskan si BLUEBERRY, ummi merangkap mak long BLUEBERRY dtg. seperti kelaziman BLUEBERRY akan berubah jadi hyperactive bile nampak abang2 yg lain. dia memang close sgt ngan anak2 ummi. apalagi mula aksi lasak dia org . . . lari dari pintu depan sampai la kat nu dapur nu. memang x reti nak rehat langsung.

org yg gi shopping dah balik. nak tau ape dia org borong . . . baju raya la! BLUEBERRY dok sibuk nak tengok ape yg ade dlm beg plastik yg si mama bawak. mama ni pulak adalah mak lang BLUEBERRY. anak mama ngan BLUEBERRY sebaya, tapi dia pompuan ye saudara saudari. dia org berdua ni memang kureng ngam sikit. ade je bende yg nak direbutkan. tapi bile time ok, baik x hengat! pening betul bile dua2 ni x nak mengalah. mcm air ngan minyak x leh nak campur. lantak lah!

hah ni cerita pasal tajuk entry ari ni. ari ni tak sedar pun mak kejut tuk bangun sahur! selalunye kalau mak ketuk sekali dah sedar dah . . . tapi pagi tadi x dengar langsung. ha akibatnye x bersahur la puasa ari ni. huhuhu sedihnye ;-( mcm satu kerugian pulak tak bangun bersahur. bukan sebab takut lapar , tapi kan dah biasa bangun tuk sahur . . . bila termissed tu mcm ntah la ade yg kurang je!





sedihnye . . . uwaaaaaaa! esok nak suruh HUCKLEBERRY set alarm kat handphone dia, x kire! alarm dia kuat . . . kalau x dengar jugak ntah la. ni kene jumpa doktor pakar telinga la jawabnye! jgn la missed lagi esok . . .

Labels:

baked by sTrAwBeRrY sHorTcAkE at 8:15 AM 1 berrys

Tuesday, September 25, 2007

BeRbukA puASa di MaNa?

haah, dah selesai pun exam PTK! jenuh la STRAWBERRY membaca semua nota yg ntah pekebende tu. nasib la soalan kategori maut x tersenarai, kalau tidak masak ranum la STRAWBERRY dlm dewan tu tadi. sekarang boleh la relax sikit kepala otak ni yg dah serabut ngan istilah istilah sains kimia yg amat la kronik utk dihafal! kene tunggu tahun depan utk periksa yg seterusnya, tu pun kalau lulus ngan flying colors . . . if not ambik lagi la paper yg sama sampai PASS.



ari ni dah brape ari ye umat islam berpuasa? STRAWBERRY memang x pernah kira brape ari dah puasa . . . anyway, mcm rancangan kat TV PRIMA tu sarapan di mana? kali ni STRAWBERRY tukar skit jadi BERBUKA PUASA DI MANA?

HUCKLEBERRY ajak berbuka kat luar ari ni. tapi belum decide lagi nak makan ape dan di mana. any suggestions guys? k laa, nanti STRAWBERRY bagi tau . . . to all muslimin n muslimat, "SELAMAT BERBUKA PUASA"

Labels:

baked by sTrAwBeRrY sHorTcAkE at 2:44 PM 0 berrys

Friday, September 21, 2007

hOmE sWeeT hOmE

kunci teratak @ RASBERRY VALLEY dah ade dlm tangan. yeah! yeah! akhirnya . . . telah terbukti we can stand by our own feet. walau payah macam ape sekali pun akan STRAWBERRY n HUCKLEBERRY pastikan segala impian kan jadi kenyataan. teratak dah siap dan boleh duduk bebila masa je! tapi nanti dulu la sbb belum ade furniture lagi ;) tengah dok survey belum ade kate putus. nak tau mcm mane la rupe teratak tu ye? jeng . . . jeng . . . jeng . . . taadaaaaa! STRAWBERRY tunjuk part atas je la yerk, yg lain biar la jadi rahsia . . . boleh gitu? lagi pun lupe la nak snap pict ari tu mase ambik kunci ;O ni pun copy n paste dr website developer je!

this is our new NICELAND. my dream house for now laa . . . akhirnya tercapai gak matlamat tuk dptkan teratak sendiri. cantik tak? ok tak? ade gaya mutusamy dan keunggulan bukit unggul tak? org sibuk kate kecik la, jauh la . . . hello, kawan! ko yg bayarkan ke? duit aku . . . aku punye suka la nak beli kat ujung dunia ke, kecik mcm pulau ke, yg penting aku ade my own NICELAND @ RASBERRY VALLEY gitu, tau tak!

kebetulan agaknye, harta yg STRAWBERRY n HUCKLEBERRY ade mesti terselit nombor 3. macam kete 403, rumah lak 173, motor . . . . alamak! STRAWBERRY x ingat lak ape nombornye. nanti tanye kat HUCKLEBERRY. hah baru teringat motor x de nombor 3 tapi banyak nombor 2. x kisah la kan ape nombor sekali pun semoga berkat . . . apa ada pada nombor ye tak?

tapi semua tu bukan free tau kene bayar tiap bulan maa . . . motor je yg dah abih hutang. sekarang ni tengah dok menarah bukit hutang rumah, kete dan tanah milik bersama ngan abang ipar STRAWBERRY. cerita tanah ni menarik sikit. memula tu abang ipar STRAWBERRY diberikan peluang utk memiliki tanah tu tapi kekurangan dana tuk bayar so cakap punye cakap, bincang punye bincang dia offer kat STRAWBERRY n HUCKLEBERRY. memang pada dasarnye tanah tu atas nama dia, HUCKLEBERRY cuma tolong bayarkan dulu. bila dpt geran sok pepandai la nak bagi mcm mane. insya'allah kalau dah memang rezeki, tak kan ke mane . . . cume perlu sabar dan teruskan usaha tuk dapatkan yg terbaik. tapikan kalau la STRAWBERRY ade duit berjuta juta lemon, rasenye nak buat rumah la kat atas tanah tu. dekat sikit ngan tempat keje, dekat ngan rumah mak bapak, adik beradik, apa lagi ye . . . hah dekat ngan alamanda juga (great place for lepaking), rumah @ RASBERRY VALLEY tu STRAWBERRY sewakan . . . ;)) bagus tak idea bernas STRAWBERRY tu . . . . huhuhu


Labels:

baked by sTrAwBeRrY sHorTcAkE at 9:39 AM 0 berrys